Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Voronin: În sistemul de învățămînt s-a declanșat teroarea

1 sep. 2014,, 14:00   Politică
4338 7
Foto: evz.md
„În sistemul de educaţie s-a instaurat o atmosfera de haos şi incertitudine, iar cei care se opun deciziilor autorităților sînt persecutați”. Declarația aparține liderului Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, și a fost făcută publică în cadrul unui mesaj transmis cu ocazia Zilei Cunoștințelor, marcate astăzi, informează NOI.md.

„Această zi e menită să încurajeze, să inspire, să redea încrederea într-un viitor mai bun, dar şi în acest an ea este umbrită de acțiunile guvernării antipopulare. Regimul continuă să distrugă sistemul de învățămînt, se comportă în propria țară ca un inamic, ca un invadator care intenționează să transforme populația în sclavi analfabeţi, lipsiți de orice şansă la o viață mai bună”, se menționează în mesajul lui Voronin.

Potrivit liderului comuniștilor, vina pentru rata mică de promovare a examenelor de bacalaureat din acest an o poartă autoritățile și politicile promovate în sistemul educației. În opinia lui Voronin, în aceste condiții, Moldova ar putea rămîne fără tineri.

„Situaţia este de amploarea unui dezastru naţional. Cheltuielile statului pentru educaţie, ca pondere în PIB, sînt în descreştere, au crescut preţurile pentru contractele de studii în instituţiile de învăţămînt superior, numărul de locuri bugetare în aceste instituţii este în diminuare, traiul în căminele studenţeşti a devenit mai scump, iar bursele sînt derizorii”, mai spune Voronin în mesajul său.

Astăzi a fost dat startul noul an de învățămînt, iar cu această ocazie, în toate școlile din țară a sunat primul clopoțel. În cele aproximativ 1400 de instituții de învățămînt își vor face studiile circa 353 de mii de elevi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?