X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Leancă: Moldova va căuta noi piețe de desfacere pentru producția agricolă

1 sep. 2014,, 13:45   Economie
2715 0
Foto: gov.md
Pentru Republica Moldova este important să găsească noi pieţe de desfacere şi să ridice standardele de calitate în agricultură. Declarația a fost făcută de premierul Iurie Leancă în cadrul întrevederii la Chișinău cu ministrul de stat pentru Afaceri Externe al Germaniei, Michael Roth, relatează NOI.md. Oficialii au discutat despre provocările din agricultură ca urmare a sancţiunilor impuse de Federaţia Rusă la importul de fructe şi legume moldoveneşti, despre situaţia din regiune, dar și despre agenda europeană a Republicii Moldova, în special, accelerarea reformelor din sectorul justiţiei.

Iurie Leancă i-a mulţumit oficialului german pentru vizita întreprinsă în ţara noastră şi a declarat că aceasta reprezintă un semn de solidaritate şi sprijin pentru Republica Moldova.

La rîndul său, Michael Roth a declarat că Germania sprijină deplin angajamentul european al Republicii Moldova. „Nu sînteţi singuri, Moldova aparţine şi este o parte a Europei”, a declarat oficialul de la Berlin.

De asemenea, ministrul de stat al Germaniei a menţionat că ratificarea Acordului de asociere RM-UE reprezintă o primă etapă, iar cea de-a doua va fi punerea în aplicare a acestuia prin continuarea agendei de reforme. Diplomatul german a menţionat că Moldova are sprijinul Berlinului pentru accelerarea reformelor din sectorul justiţiei.

La final, cei doi oficiali au abordat situaţia din Ucraina şi au conchis că dialogul este singura cale pentru soluţionare crizei din ţara vecină, exclusiv pe cale paşnică.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?