X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Obama: Rusia încearcă să stabilească în Europa dreptul celui puternic

1 sep. 2014,, 01:28   Externe
5493 31
Foto: kavpolit.com
Președintele Barack Obama, vorbind în orașul american Harris, statul New York, a declarat că Moscova încearcă să stabilească în Europa ordinea în care dreptul aparține celui puternic.

Potrivit lui Obama, "Privind în Europa, putem vedea că președintele rus decide să privească înapoi, nu înainte și atentează la suveranitatea și integritatea teritorială a vecinilor săi, încercînd să demonstreze afirmația că cel care este mai puternic are dreptate".

"Pot să înțeleg de ce mulți sînt îngrijorați", - a recunoscut Obama. "Principalul lucru pe care vreau să-l spun este că superioritatea militară americană nu a fost niciodată mai importantă în raport cu alte țări", - a adăugat el, potrivit ITAR-TASS.

Anterior, președintele Barack Obama a declarat că Moscova este "responsabilă pentru violența în partea de est a Ucrainei", deoarece înarmează, finanțează și antrenează voluntarii. În același discurs, Obama a spus că nu planifică operațiuni militare în Ucraina și nu caută o confruntare militară cu Rusia.

Cu toate acestea, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul categoric nu este de acord cu afirmațiile lui Obama, precum că în spatele conflictului din Ucraina ar sta Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?