Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PCRM: Sute de mii de cetățeni riscă să rămînă fără surse de existență

29 aug. 2014,, 18:45   Politică
4515 6
Foto: noi.md
„Pierderile cauzate de blocarea exporturilor de fructe și legume pe piețele tradiționale vor compromite bugetul de stat, iar produsul intern brut va scădea anual cu cel puţin 7%”. Avertismentul vine din partea Partidului Comuniștilor, care a dat publicității o declarație cu privire la situația din domeniul agricol, informează NOI.md.

Potrivit PCRM, sute de mii de cetăţeni și zeci de mii de fermieri riscă să rămînă fără surse de existenţă, iar întreprinderile autohtone ar putea falimenta. În acest sens, reprezentanții formațiunii acuză guvernarea de trădarea intereselor țării.

„Clica coruptă de la putere însă continuă să înlocuiască şi să ignore mecanismele reale de reglementare a relaţiilor comerciale cu partenerul strategic, Federaţia Rusă. În loc să întreprindă acţiuni prompte, îi vedem pe guvernanţi cum pozează în faţa obiectivelor foto şi video şi cum se aventurează în tot soiul de acţiuni bizare cum ar fi «bătaia cu roşii» şi coptul unei «plăcinte gigant» din merele care nu au putut fi vîndute”, se arată în declarația PCRM.

În opinia PCRM, planul de măsuri aprobate de Guvern pentru susținerea producătorilor autohtoni nu va da rezultate.

„Guvernarea va distruge şi sistemul bancar al ţării prin lansarea unor promisiuni sterile despre compensarea pierderilor fermierilor moldoveni cu sume mizere, fapt care nu va îmbunătăţi situaţia gravă în care se află aceştia. Agricultorii nu vor putea nici să restituie creditele bancare”, se mai menționează în declarația Comitetului Central al PCRM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?