X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dodon l-a preîntîmpinat pe Leancă: Fără gazul rusesc veţi coace plăcine cu tizic ©

29 aug. 2014,, 13:45   Politică
6213 19
Foto : noi.md
Dodon: „Dl Leanca va recomand sa coaceti mai repede placinta cea cu mere, cit mai avem gaz rusesc ca dupa alegeri o veti coace cu tizic”.

Liderul PSRM Igor Dodon a comentat darea în exploatare a gazoductului Iaşi-Ungheni.

“Citeva zile in urma am asistat la o noua Poanta cu Leanca, o noua actiune de PR a guvernului eurounionist de la Chisinau - darea in expoatare a gazoductului Iasi - Ungheni. Deja se aud voci a diferitor pseudo experti, analisti, politicieni ca Republica Moldova a scapat de problemele energetice si poate intra in iarna fara probleme avind garantat livrarea gazelor romanesti.

Sunt de acord ca orice conexiune alternativa este benefica pentru consumatorii moldoveni de gaze naturale. Insa aceasta alternativa nici pe departe nu poate fi la moment o solutie pentru Republica Moldova.

Consumatorii din dreapta Nistrului au nevoie de cca 1,3-1,4 mlrd de metri cubi de gaz anual (in functie de temperaturile din sezonul de incalzire si consumul CET-lor).

La moment capacitatile tehnice ale gazoductului Iasi - Ungheni, tinind cont de posibilitatile de export din Romania sunt de cca 30-50 mln metri cubi, adica in cel mai bun caz cca 4% din consumul Republicii Moldova.
Mai mult ca atit, aceste volume pot asigura doar locuitorii raionului Ungheni si nu pot fi transportate pina la Chisinau sau in alte raioane ale tarii deoarece retelele magistrale si presiunea livrarilor din Romania nu permit tehnic acest lucru (la momnet presiunea este de 16, dar este necesar 45).

Asa ca, ma adrezez guvernantilor - coboriti pe pamint. Dupa ce ati intors spatele Rusiei, ati scuipat in fintina de unde bem apa, acum incercati sa va alinati cu povesti si istorii de scucces in care doar voi credeti.

Cu regret ne asteapta o iarna rece. Toate actiunile acestea de PR au doar un scop - inducerea oamenilor in eroare pentru campania electorala care deja a inceput.

Dl Leanca va recomand sa coaceti mai repede placinta cea cu mere, cit mai avem gaz rusesc ca dupa alegeri o veti coace cu tizic”.
Amintim, că gazoductul Iaşi-Ungheni a fost dat în exploatare pe data de 27 august curent.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?