Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Premieră Mondială: absolut noul Volvo XC90 ©

28 aug. 2014,, 16:00   Ştiri Auto
5696 0
Foto : daac-auto.md
Luni întregi de speculaţii s-au încheiat astăzi, după ce Volvo Cars au prezentat versiunea absolut nouă a modelului Volvo XC90, îndeplinindu-şi promisiunea de a prezenta un Premium SUV cu şapte locuri, cu un look foarte impresionant, cu cel mai inovativ şi eficient sistem de siguranţă, cu tehnologii noi de propulsie, şi cu o combinaţie de putere şi o eficienţă de consum în afara concurenţei şi cu un finisaj interior executat la superlativ.

După trei ani de lucrări intensive şi investiţii de 11 miliarde de dolari SUA, noul XC90 marchează începutul unui nou capitol în istoria Volvo, marcând direcţia pe care va merge Volvo în ceea ce priveşte design-ul şi incorporând o nouă gamă de tehnologii noi, el este construit pe baza unei noi arhitecturi modulare, dezvoltată 100% de către Volvo, care se numeşte Scalable Product Architecture (SPA).

“Aceasta este una din cele mai importante zile din istoria noastră. Noi nu lansăm doar o maşină, ci ne re-lansăm brand-ul. Această zi marchează o nouă eră pentru compania noastră. XC90 creează calea pentru un portofoliu întreg de vehicule noi în anii ce urmează,” a menţionat Håkan Samuelsson, Preşedintele şi Directorul general al Volvo Car Group.

Noua faţă Volvo

Simbolizând o zi istorică în cei 87 de ani de existenţă Volvo, noul XC90 va fi primul dintre vehiculele Volvo, care va purta noul Semn de Fier mai proeminent, cu săgeata iconică, elegant aliniată diagonal pe bara oblică a grilei radiatorului. Împreună cu farurile de zi în formă de T, botezate “Thor’s Hammer” – “Ciocanul lui Thor”, Semnul de Fier introduce o faţă total nouă şi distinctivă pentru viitoarele generaţii de vehicule Volvo.

Capota mai largă a noului XC90 cu noua sa topografie, linia de centură nouă, umerii ascuţiţi a siluetei şi forma nouă a farurilor din spate vor da nota design-ului care vor fi reflectat în noua gamă a automobilelor Volvo.

Pentru a scoate în evidenţă caracterul impunător XC90 propune o gamă de jante cu dimensiuni de până la 56 cm (22 inch).

“Design-ul, atât pe exterioar cât şi pe interioar, are o conexiune puternică cu elementele cheie a stilului de viaţă suedez: spaţiu generos, iluminarea intensă cât şi focusarea pe starea de bine,” a menţionat Thomas Ingenlath, Vicepreşedinte Senior al Departamentului de Design din cadrul Volvo Car Group.

Primul SUV fără compromisuri
Noul XC90 pune în prim plan strategia fermă Volvo-by-Volvo. Combinaţia remarcabilă de lux, spaţiu, multifuncţionalitate, eficienţă şi siguranţă din noul XC90 va deschide o nouă dimensiune pentru segmentul SUV, aşa cum a făcut-o şi XC90-ul original în 2002.

“SPA ne-a permis să creăm primul SUV în lume, fără compromisuri – afirmă Dr Peter Mertens, Vicepreşedinte Senior al Departamentului de Cercetare şi Dezvoltare din cadrul grupului Volvo Car – Plăcerea de a conduce este livrată de motorizarea, care oferă o combinaţie de neîntrecut de putere şi funcţionare uniformă şi silenţioasă. Şi din moment ce XC90 poartă insigna Volvo – automobilul în echiparea standard este dotat cu cele mai performante sisteme de siguranţă.”

O combinaţie de putere şi eficienţă de consum, în afara oricărei competiţii
Noul XC90 oferă o gamă de motoare de 2 litri, cu patru cilindri Drive-E, care reprezintă o combinaţie remarcabilă de performanţă şi eficienţă de consum.

Cel mai complex model XC90, are un motor Twin Engine, care combină: fie un motor diesel de 2 litri cu patru cilindri supraalimentat, fie un motor pe benzină de 2 litri cu patru cilindri supraalimentat, cu un motor electric, oferind o combinaţie de neegalat de putere şi funcţionare uniformă şi silenţioasă a motorului: pîna la 400 CP cu o emisie de CO2 în jur 60 g / km (ciclu de conducere NEDC).

Cele mai complete pachete standard de siguranţă

Absolut noul XC90 oferă cel mai complet pachet standard de siguranţă, care este şi unul din cele mai sofisticate tehnologic, care la moment sunt disponibile în industria auto. Acesta include două tehnologii de siguranță de cel mai înalt nivel, printre care: un pachet de protecţie împotriva deraierii şi o frână automată, care se declanşează în intersecţii.

Într-un scenariu de deraiere, noul Volvo XC90 detectează ce se întâmplă, iar centurile de siguranţă din faţă se strâng automat, ca să ţină pasagerii în poziţia cât mai corectă. Scaunul este prevăzut cu o funcţie de absorbţie a energiei şi a şocurilor, pentru a putea preveni leziunea coloanei vertebrale în momentul unei eventuale aterizări dure a maşinii în teren accidentat, scaunul se va ajusta dupa directia aterizării.

Noul XC90 este primul automobil din lume cu o tehnologie care include frânarea automată, dacă şoferul coteşte în faţa unei maşini care vine în întâmpinare. Este o situaţie des întâlnită în intersecţii aglomerate sau pe autostrdă, unde limitele de viteză sunt diferite.

City Safety devine numele comun pentru toate funcţiile de frânare automată la vehiculele Volvo, funcţii care la noul XC90 intră in dotarea standard. Aceste funcţii se răspândesc asupra altor automobile, bicicliştilor şi pietonilor din faţa automobilului, atât pe timp de noapte cât şi pe timp de zi.

“Noile tehnologii ne vor apropia mai mult de viziunea noastră, ca nimeni să nu-şi piardă viaţa sau să fie rănit grav intr-o masină Volvo, şi sperăm să realizăm acest lucru până în 2020 – a menţionat Dr. Mertens – Punctul de pornire în ceea ce ţine de siguranţă, este acelaşi astăzi, precum a fost când compania a fost creata 90 de ani în urmă. Noi analizăm situaţii concrete din viaţă, noi studiem datele colectate, punem cap la cap ciferele obţinute, găsim inovaţii şi rezultatul nostru – este unul din cele mai sigure automobile create vreodata.”

Ceea ce va face ca Volvo să-şi atingă viziunea până in 2020, sunt cele trei direcţii în care se dezvoltă compania: siguranţă, conectare şi condusul autonom.

“Cu noul XC90, noi facem primul pas spre automobilele cu auto-ghidare. O nouă funcţie, care conduce in mod automat vehiculul în trafic, atunci când porneşte şi opreşte des, ghidânduse de automobilul din faţă, va oferi o experienţă de condus semi-autonomă şi simplificată radical " a menţionat Lex Kerssemakers, Vicepreşedinte Senior pe Strategia Produsului şi gestionarea Liniei de vehicule, al Volvo Car Group.

Interior luxos

Interiorul noului XC90 este unul dintre cele mai luxoase create vreodată pentru un automobil Volvo. Cel mai impresionant component al interiorului, este ecranul şi consola de control cu touch screen, în formă de tabletă, care este şi inima unui nou sistem de control al vehiculului din interiorul maşinii. Acest sistem virtual este fără buton şi pentru şoferi este o modalitate absolut nouă de a-şi controla maşina şi pentru a putea accesa o gamă de produse existente on-line.

“Noul interior este liber de tot ceea ce e în plus, în acelaşi timp emanând aceeaşi încredere şi siguranţă pe care o asteapta clienţii de la un SUV. Puritatea şi simplitatea design-ului, ceea ce e de fapt mostenirea noastră scandinavă – această perspectivă a permis crearea acestui automobil, cu un spaţiu cu adevărat generos, care ne-a permis crearea unui interior exclusiv" a mentionat dl. Ingenlath.

Interiorul noului XC90 combină materiale precum piele moale soft-grain si detalii fabricate manual din lemn.

S-au făcut schimbări şi la amplasarea celor 7 locuri, pornind de la construcţia scaunelor şi terminând cu distanţa între rânduri şi scaune. Aceste schimbări au adăugat un spaţiu suplimentar pentru pasageri, atât pe al doilea cât şi pe al treilea rând. Cel de al treilea rând, oferind confort de înaltă calitate pentru doi pasageri cu înălţimea de pâna la 1,70 cm.

Unul dintre cele mai bune sisteme audio din lume

Noul XC90 dispune de un sistem audio dintre cele mai bune existente in lumea automobilistică, dupa ce experţii de la Volvo Cars şi-au unit puterile şi cunoştinţele cu cei de la renumita companie de echipament audio, Bowers & Wilkins din Marea Britanie.

Doua tematici principale pentru accesorii

Noul XC90 este disponibil cu o gamă largă de accesorii, care fac posibilă personalizarea şi individualizarea vehiculului de fiecare proprietar in parte. Există două tematici de stilizare majore:

Pachetul Urban Luxury care combină piese executate în culoarea caroseriei si elemente distincte din metal inoxidabil. Look-ul elegant este completat de jantele de 21 de inch, perfect lustruite.

Pachetul Rugged Luxury vine să evidenţieze caracterul robust al noului SUV XC90. Această versiune este suplimentată de jante de 22 de inch.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?