Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chișinăuienii au făcut coadă la concursul Primăriei

28 aug. 2014,, 17:09   Societate
3759 0
Foto: vk.com
Peste 1000 de chișinăuieni și-au testat cunoștințele lingvistice la concursul „O dictare pentru fiecare”, organizat de Primărie, numărul participanților depășind mult așteptările organizatorilor. Informația a fost furnizată pentru NOI.md de șefa Direcției cultură a Primăriei, Lucia Culev.

Deși acțiunea a fost lansată în scop educativ, mulți dintre participanți au fost ademeniți de premiile bănești promise de municipalitate. Pentru a le oferi tuturor posibilitatea să participe la competiție, organizatorii au fost nevoiți să desfășoare concursul în două etape. Totodată, a fost suplimentat pînă la 12 numărul profesorilor care vor verifica lucrările.

„Sigur că nu ne-am așteptat la un număr atît de mare de participanți. Avem în jur de 1080 de lucrări, i-am primit pe participanți în două etape. Și noi am exagerat cu promovarea acestei acțiuni. Mulți s-au gîndit că probabil va fi o modalitate ușoară de a cîștiga bani și de a-și verifica cunoștințele. Nu vrem să descurajăm pe nimeni, dar cred că era un pic nefiresc”, a explicat Culev.

Funcționara a dat asigurări că toți cîștigătorii competiției îți vor lua premiile promise, chiar dacă numărul acestora va fi mai mare decît cel preconizat. În cazul în care nu vor fi suficiente fonduri în acest sens, autoritățile le vor suplimenta din banii destinați altor acțiuni culturale, care nu au avut loc.

„Profesorii verifică acum lucrările, dar nu este chiar atît de simplu precum și-au imaginat unii participanți. Sînt destul de multe greșeli. Sigur că dintr-o mie vom avea și cîștigători”, a subliniat Culev.

Rezultatele concursului „O dictare pentru fiecare” vor fi anunţate pe 30 august pe paginile web: www.chisinau.md, www.litere.md şi facebook.dictare pentru fiecare, iar participanţii care vor obţine cele mai bune note vor fi premiaţi cu sume băneşti. Astfel, municipalitatea va acorda pentru: nota 10 – 2000 de lei; nota 9 – 1500 de lei; nota 8 – 1000 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?