Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ministrul rus de Externe a explicat de ce Rusia nu va recunoaște RPD și RPL

29 aug. 2014,, 00:05   Externe
9509 14
Foto: mn.ru
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov a vizitat Forumul tineretului "Seligher". Acolo, a fost întrebat despre motivul pentru care Moscova nu recunoaște republicile autoproclamate în regiunile Donețk și Lugansk ale Ucrainei.

"Nu sîntem interesați să dezintegrăm statul (ucrainean). Am vorbit deja despre atitudinea față de acele referendumuri care au avut loc (în Donețk și Lugansk). Ne-am exprimat respectul deplin pentru rezultatele lor și ne-am pronunțat pentru ca punerea în practică a tuturor lucrurilor pentru care au votat cetățenii din sud-estul Ucrainei, să se realizeze prin procesul de negociere", - a declarat Serghei Lavrov.

Ministrul a subliniat că este "în interesul nostru comun" să facem astfel încît Ucraina să fie "confortabilă pentru ruși" și nu să croim lumea rusă "cîte o bucată unde se nimerește".

Situația actuală în estul Ucrainei este diferită de cea care a fost în Crimeea, a constatat Lavrov. În peninsulă votul a aproape 90% din populație, nu a fost pus de nimeni la îndoială, a declarat ministrul de externe.

"Dar nu se poate reieși din faptul că pentru ca rușilor să le fie bine, ei ar trebui să se retragă din Ucraina. Vrem ca rușilor să le fie bine și în Ucraina, și în Republica Moldova, și oriunde azi trăiesc rușii", - a subliniat Serghei Lavrov.

Potrivit lui Lavrov, drepturile rușilor trebuie să fie apărate în conformitate cu tradițiile și interesele lor "și noi încercăm să facem acum acest lucru". Dar pentru aceasta este necesar de oprit războiul, transmite "Interfax".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?