X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Polonia a decis să ajute militarii ucraineni

28 aug. 2014,, 00:44   Externe
8796 14
Foto: tvc.ru
Ministerul polonez al Apararii va transfera ajutor umanitar către armata ucraineană, relateaza Ukrinform. Prima parte a acestui ajutor în cuantum de 320 de tone a fost trimis luni în Ucraina.

Purtătorul de cuvînt al ministerului Apararii de la Varșovia, Jacek Sonta, a facut aceasta declaratie pe site-ul instituției pe care o reprezintă. „Soldații ucraineni vor primi, printre altele, mîncare, saltele și paturi. Primul transport a fost expediat luni. Acesta nu este un convoi organizat, ci 4-5 camioane. Ne așteptăm ca ajutorul umanitar să ajungă duminică în Ucraina. Ajutorul va fi livrat la baza din Lvov. Acolo camioanele vor fi descărcate, după care se vor întoarce în Polonia. De distribuirea ulterioară se va ocupa partea ucraineană. Misiunea de întrajutorare vine în urma unui protocol semnat la nivel ministerial între cele doua țări ", - a declarat Jacek Sonta.

Conform documentului semnat în 1993 între ministerele ucrainean și polonez, cele două instituții se angajează să întărească încrederea și să promoveze acțiuni care pot asigura pacea în Europa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?