Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Autoritățile au felicitat poporul Moldovei cu ocazia Zilei Independenței

27 aug. 2014,, 14:07   Societate
3925 2
Foto : abcnews.md
Autoritățile l-au felicitat pe poporul Republicii Moldova cu Ziua Independenței, urîndu-i un viitor european plin de bunăstare, relatează NOI.md.

În mesajele lor de felicitare președintele țării Nicolae Timofti, premierul Iurie Leancă și președintele Parlamemntului Igor Corman au vorbit despre realizările înregistrate de Moldova în cei 23 de ani de independență. Totodată, oficialii sînt de părerea că mai sînt multe de făcut pentru a avea un viitor mai bun.

„Cred că 23 de ani este o perioadă destul de suficientă pentru a simți libertatea. Este un dar de la Dumnezeu, pe care l-am obținut după multă suferință”, a menționat președintele Nicolae Timofti.

Premierul Iurie Leancă a amintit că „aceşti 23 de ani nu au fost uşori pentru ţara noastră”. „Vă asigur că rămîn încrezător în viitorul european al Republicii Moldova, un viitor liber, demn şi prosper”, a declarat premierul.

La rîndul său, spicherul Igor Corman consideră că „țara are cu se ce mîndri”. „La cea de-a 23-a aniversare Moldova este matură, țara are un proiect clar de viitor. Acest proiect înseamnă modernizarea ţării, înseamnă să ştim ce vrem să facem, că dorim să avem viaţa mai bună. Cred că este foarte important cît de solidari vom fi în jurul acestui proiect naţional”, a declarat Igor Corman.

Declaraţia de Independenţă a fost adoptată pe 27 august 1991. Documentul a fost semnat de 278 de deputaţi din primul Parlament al Republicii Moldova din totalul celor 372.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?