Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Președintele Ucrainei anunță după discuția cu Putin că va fi pregătit un plan pentru încetarea focului

27 aug. 2014,, 09:50   Externe
6222 11
Foto : agerpres.ro
Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat în cursul nopții de marți spre miercuri că o "foaie de parcurs" va fi pregătită pentru a ajunge la un acord privind o încetare a focului cît mai curînd posibil în estul Ucrainei, după întrevederea pe care a avut-o cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Minsk, relatează Reuters.

"Va fi pregătită o foaie de parcurs pentru a ajunge cît mai repede la un regim de încetare a focului care trebuie obligatoriu să fie bilateral", a precizat Poroșenko într-un comunicat dat publicității după întrevederea cu liderul de la Kremlin.

Poroșenko a mai spus că discuțiile multilaterale de la Minsk, la care au participat și liderii din Kazahstan și Belarus, dar și șefa diplomației europene, Catherine Ashton, au fost "dure și complexe".

Potrivit DPA, forțele armate rusă și ucraineană și comandanții trupelor de grăniceri vor desfășura consultări pentru a reglementa conflictul din estul Ucrainei.

În consultări ar urma să fie implicate structurile de stat major din cele două țări și comandanții trupelor de grăniceri în scopul de a răspunde solicitării Ucrainei de a restabili controlul la frontiera sa cu Rusia, a mai afirmat Poroșenko, citat de DPA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?