Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Iurie Roşca: Statele puternice nu vor admite o Moldovă puternică

26 aug. 2014,, 17:54   Economie
7184 8
Foto: noi.md
O Moldovă puternică nu trebuie nimănui şi statele mari o vor ţine mereu la un anumit nivel, consideră fostul lider al Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD), Iurie Roşca.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a opinat că "împrumuturile şi granturile acordate ţării sînt injecţii economice pentru controlarea Moldovei şi pentru ca producţia europeană să invadeze piaţa acesteia".

Potrivit lui, Republica Moldova trebuie să menţină "relaţii de prietenie cu Uniunea Europeană şi cu Uniunea Vamală, dar în acelaşi timp, să limiteze fluxul de produse străine, pentru ca acestea să nu umple piaţa internă şi să falimenteze companiile locale".

"Republica Moldova trebuie să fie neutră, să fie un stat loial. În cazul în care ea va alege o parte, ne aşteaptă scenariul ucrainean. În Moldova trebuie dezvoltat naţionalismul economic, pentru ca cetăţenii Moldovei să iubească şi să promoveze produsele autohtone", a spus politicianul, care va conduce lista electorală a PPCD în viitoarele alegeri parlamentare.

El este convins că partidul are o şansă reală de a obţine numărul necesar de voturi pentru a intra în parlament şi recomandă să nu se dea crezare sondajelor de opinie.

"Aceste sondaje sînt doar praf în ochi, fiind finanţate de cineva. În cazul în care banii vin într-un oarecare mod de la Fundaţia Soros, rezultatul va fi în favoarea Europei, dacă nu, în favoarea Rusiei", a spus Roşca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?