Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

UPDATE Primele camioane din convoiul umanitar rus trimis în Ucraina s-au întors deja în Rusia (FOTO)

23 aug. 2014,, 10:42   Externe
5463 4
Foto: lenta.ru
UPDATE 10.57. Convoiul rus care a transportat vineri ajutoare umanitare în estul Ucrainei fără permisiunea guvernului de la Kiev a revenit sîmbătă în Rusia, a anunțat direcția vamală a Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB), informația fiind confirmată și de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), transmit EFE și AFP.

10.42 Cinci camioane albe care fac parte din controversatul convoi umanitar rus care a pătruns în estul Ucrainei vineri au ajuns sîmbătă dimineață la punctul de frontieră de la Izvarino, în drumul de întoarcere către Rusia, informează Reuters.

Reporterul agenției, care se află la punctul de trecere de la Izvarino, a transmis că primele camioane au trecut de vamă și au intrat deja pe teritoriu rus, în timp ce alte camioane continuă să sosească. Convoiul, format din circa 220 de camioane, a intrat vineri în Ucraina fără să aibă permisiunea guvernului de la Kiev și fără escortă din partea Crucii Roșii.

Totodată, agenția EFE, care citează agenția rusă de presă Interfax, transmite că nu mai puțin de cîteva zeci de camioane din convoiul rus s-au întors deja în Rusia. Camioanele s-ar afla deja la punctul de frontieră rus Donețk.

Autoritățile de la Kiev au calificat drept "invazie" și "încălcare ale normelor dreptului internațional" intrarea fără autorizare a convoiului rus în Ucraina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?