X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Germania va majora asistența financiară pentru Moldova

23 aug. 2014,, 13:00   Economie
2964 0
Foto: noi.md
Germania va majora volumul asistenței tehnice și financiare pentru Republica Moldova, transmite NOI.md. Guvernul Republicii Moldova a aprobat ratificarea Acordului interguvernamental moldo-german în domeniul dezvoltării.

Documentul a fost semnat pe 10 iulie 2014, la Berlin, de către prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, și ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Scopul acordului este de a contribui la dezvoltarea economică și socială a celor două țări, crearea unui climat de stabilitate și prosperitate prin stabilirea realațiilor de cooperare bazate pe parteneriat și transparență.

Acordul va crea premisele necesare pentru realizarea proiectelor de aprovizionare cu apă potabilă şi tratarea apelor reziduale în mediul rural, modernizarea serviciilor publice locale, consolidarea capacităţilor de administrare publică şi crearea infrastructurii naţionale de calitate în domeniul metrologiei şi controlului calităţii.

Iurie Leancă a menționat că Moldova este pentru Germania una din țările prioritare în ceea ce privește acordarea asistenței tehnice. Premierul a precizat că Germania a găsit posibilitatea de a majora asistența tehnică și financiară pentru Moldova, în cadrul acordului respectiv, cu circa 5 milioane de euro.

Pînă în prezent, Germania a acordat Moldovei asistență tehnică în mărime de 39,5 milioane de euro și asistență financiară în mărime de 98,8 milioane de euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?