Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Secretarul general al ONU, "profund îngrijorat" de pătrunderea unui convoi rus în Ucraina

23 aug. 2014,, 09:46   Externe
3259 2
Foto: inforesist.org
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, și-a exprimat vineri îngrijorarea în ceea ce privește informațiile referitoare la pătrunderea unui convoi rus în Ucraina fără acordul Kievului și a sugerat că decizia ar putea duce la o escaladare a tensiunilor, a declarat purtătorul său de cuvînt citat de Reuters.

"Secretarul general al ONU urmărește cu profundă îngrijorare informațiile că un convoi rus cu ajutoare a trecut granița cu Ucraina fără permisiunea autorităților ucrainene", a precizat într-un comunicat purtătorul său de cuvînt, Stephane Dujarric.

"Deși recunoaștem deteriorarea situației umanitare, orice acțiune unilaterală are potențialul de a exacerba o situație deja periculoasă în estul Ucrainei", a adăugat el.

Consiliul de Securitate al ONU se reunește vineri, la ora 19.00 GMT, la solicitarea Lituaniei, pentru a discuta despre pătrunderea în estul Ucrainei a camioanelor ruse cu ajutor umanitar fără acceptul acestei țări, denunțată de UE drept o "încălcare clară" a frontierei dintre cele două țări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?