X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Cinci boxeri au șanse de calificare la Olimpiadă

23 aug. 2014,, 08:00   Sport
3446 0
Foto: noi.md
Cel puțin cinci boxeri au șanse bune de calificare la Olimpiada de la Rio de Janeiro 2016, a declarat președintele federației de profil, Vasile Chirtoca, în cadrul ceremoniei de înmînare a premiilor sportivilor care au participat la Campionatul Uniunii Europene de box.

El a precizat că boxul moldovenesc este în creștere și că actualul lot este unul dintre cele mai puternice de pînă acum. „Este adevărat că boxul la nivel mondial cunoaște o ascensiune deosebită. Cine a auzit acum zece ani de Australia sau cine s-ar fi așteptat ca Azerbaidjanul să fie aproximativ pe locul șapte din lume? Ne bucurăm că facem față acestei concurențe. Boxul moldovenesc a demonstrat că la ora actuală este net superior unor țări cu mare tradiție cum e Anglia, Irlanda, Franța, Italia sau Bulgaria. Ne dorim să pregătim în continuare loturile naționale și să încurajăm antrenorii”, a menționat Vasile Chirtoca.

La rîndul său, antrenorul emerit Petru Caduc și-a exprimat optimismul în legătură cu viitorul boxului moldovenesc. „Avem în lot boxeri de perspectivă. În afară de cei pe care deja îi cunoașteți, vreau să menționez evoluția lui Victor Carapcevschi. Un sportiv foarte talentat”, a remarcat Caduc.

De menționat că în 2015 vor începe turneele de calificare pentru Olimpiada din 2016. Prima etapă va fi în februarie-martie, după care va urma o rundă de calificare și după Campionatul European. Bilete de calificare vor fi disputate și în cadrul competiției continentale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?