X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Autoritățile anunță cînd vor fi posibile programările online la medic

22 aug. 2014,, 17:11   Societate
5809 2
Foto: divinainform.ru
Începînd cu 1 octombrie curent, cetățenii moldoveni se vor putea programa online sau prin telefon la medicul de familie. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, în cadrul unei emisiuni la Unimedia.

Totodată, la finele lunii septembrie pacienții vor avea fișă medicală electronică, care va conține toate datele privind starea de sănătate, dar și rezultatele analizelor medicale efectuate. Potrivit ministrului, prin acest mecanism nou, întreaga activitate a medicilor de familie va fi organizată pe ore.

„Pentru a oferi corectitudine și rapiditate în programările la medic, în organizarea prestării serviciilor medicale, se implementează sistemul național informațional. Fără acest soft nu este posibil să reglementezi fluxul de pacienți. La sfîrșitul lunii septembrie vom avea fișa electronică a fiecărui pacient. Eu sînt mîndru că am făcut așa ceva. Este la timpul potrivit”, a precizat Usatîi.

Potrivit ministrului, în cazul în care pacientul se va programa online la medic, dar nu se va prezenta la consultație, acesta riscă să fie penalizat. Totodată, ministrul a explicat că medicii de familie vor trece prin mai multe etape de instruire, iar ulterior va fi lansată o campanie de informare pentru mase referitoare la noile modalități de programare la medic.

Funcționarul a precizat că deocamdată asemenea sisteme sînt testate în cîteva localități. Toate cheltuielile pentru implementarea proiectului vor fi suportate de Ministerul Sănătății.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?