Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ucraina insistă pe încetarea focului potrivit planului lui Poroșenko

23 aug. 2014,, 01:15   Externe
7072 12
Foto: polit.ru
Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei admite posibilitatea încetării focului în estul țării numai pe baza planului de pace a lui Petro Poroșenko, relatează RIA Novosti cu referire la purtătorul de cuvînt al centrului informațional al Consiliului de Securitate, Andrei Lîsenko.

"Ne așteptăm ca la întîlnirea de la Minsk să se ajungă la acorduri, iar planul de pace propus de președintele Ucrainei, rămîne în continuare relevant. Dacă teroriștii vor accepta acest plan, chiar înainte de această întîlnire, s-ar putea pune capăt acestui război", - a declarat Andrei Lîsenko, la un briefing de presă, joi, cînd a fost întrebat de reporteri dacă poate fi încetat focul în timpul negocierilor de la Minsk, programate pentru 26 august.

La 26 august, la Minsk este programată reuniunea în formatul Ucraina - Uniunea Europeană - Uniunea Vamală. Președintele Rusiei, Vladimir Putin intenționează să participe la această reuniune și să comunice cu liderii Uniunii Vamale, Petro Poroșenko și reprezentanții Comisiei Europene.

Anterior, joi, adjunctul ministrului rus al apărării, Anatoli Antonov, în timpul unei întîlniri cu șeful operațiunilor Crucii Roșii Internaționale în Europa și Asia Centrală Laurent Korba, a declarat că părțile aflate în conflict în Ucraina trebuie să înceteze focul pentru a asigura securitatea convoiului umanitar din Federația Rusă, procedurile de oformare a căruia au început la 21 august.

Ministerul rus de Externe la rîndul său, a îndemnat rebelii și autoritățile ucrainene să declare despre încetarea focului pe durata acțiunii umanitare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?