Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cîștigătorii Campionatul Uniunii Europene de box au primit premii (VIDEO)

22 aug. 2014,, 16:38   Sport
4208 1
Foto: noi.md
Președintele Federației de Box din Moldova, Vasile Chirtoca, i-a felicitat pe boxerii moldoveni care au participat la Campionatul Uniunii Europene și le-a înmînat premii bănești medaliaților.

Alexandru Rîșcan (52 kg) și Veaceslav Gojan (56 kg), care au devenit campioni la cea de-a cincea ediție a competiției, au primit cîte zece mii de lei.

Cîte trei mii de lei au primit sportivii care au obținut medalii de bronz și anume Dumitru Galogoț, Vasile Belous, Victor Carapcevschi și Victor Ialîmov.

De asemenea, a fost premiat și antrenorul emerit Petru Caduc, care a condus lotul la această competiție.

Cu două medalii de aur și patru de bronz, Moldova s-a clasat pe primul loc după numărul total de medalii obținute la Campionatul Uniunii Europene. Este o performanță deosebită, luînd în considerație că această competiție a reunit peste 131 de sportivi din 22 de țări în zece categorii de greutate. Interesul față de această competiție a fost unul mare, cu atît mai mult că a fost organizat după o pauză de cinci ani.

Vasile Chirtoca a precizat că a acceptat fără ezitare invitația de participa la Campionatul Uniunii Europene, competiția reunind sportivi foarte puternici. „Interesul a fost sporit din partea noastră. Boxerii noștri au nevoie de asemenea turnee puternice atît pentru experiență, cît și pentru pregătirea lor. În acest an avem puține competiții la un asemenea nivel. Am demonstrat că sîntem cei mai puternici în Uniunea Europeană”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?