Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ambasadorul Ucrainei despre mobilizarea militară din Transnistria

22 aug. 2014,, 15:21   Societate
6022 1
Foto: noi.md
Deși există semnale care arată o întețire a activității militare în stînga Nistrului, nici Tiraspolul și nici autoritățile de la Kiev nu-și doresc un conflict armat. Declarația aparține ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov și a fost făcută astăzi în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Drapelului Ucrainean.

Potrivit oficialului ucrainean, acele grupuri din regiune care pregătesc anumite acțiuni militare trebuie să-și asume responsabilitatea.

„Sînt semnalele care ne arată că în regiunea transnistreană se află contingente militare, însă nu cred că acest lucru este legat de pregătirea unui atac militar, deoarece nici Transnistria, nici Ucraina nu își doresc confruntări militare”, a specificat Pirojkov.

Menționăm că în cadrul unui interviu acordat pentru NOI.md, Pirojkov a recunoscut că regimul de securitate la frontieră se intensifică, dar a opinat că niciuna dintre părți nu pregătesc acțiuni militare în regiune.

În această săptămînă, liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, a decretat mobilizare militară specială pentru funcţionarii din regiune. Astfel, angajaţii instituţiilor de stat urmează să fie mobilizaţi în forţele de menţinere a păcii ale autoproclamatei RMN.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?