Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

PLR cere Guvernului să răspundă cu aceeași monedă Rusiei

21 aug. 2014,, 14:43   Politică
4342 11
Foto: plr.md
„Conducerea Republicii Moldova trebuie să revizuiască relațiile cu Federația Rusă și să întreprindă măsuri de răspuns la acțiunile unilaterale din ultima perioadă ale autorităților ruse”. Poziția aparține Partidul Liberal Reformator și a fost exprimată astăzi în cadrul unui briefing susținut de copreședintele formațiunii Ana Guțu, relatează NOI.md.

Potrivit Anei Guțu, autoritățile ar trebui să constate de facto răcirea relațiilor cu Rusia și să demareze procedura de retragere a Republicii Moldova din CSI. Mai mult, copreședintele PLR afirmă că problema instituirii embargourilor trebuie să devină subiectul unui litigiu internațional, care să fie examinat de Organizația Mondială a Comerțului.

„În contextul crizei geopolitice, Moldova trebuie să-și definească foarte clar relațiile cu Federația Rusă. E necesar de constatat răcirea acestor relații. În al doilea rînd, Guvernul trebuie să întreprindă măsuri de răspuns la introducerea taxelor vamale pentru produsele moldovenești și să introducă, la rîndul său, taxe. În al treilea rînd, e necesar de demarat procedura de retragere a Moldovei din CSI. Totodată, autoritatea abilitată în domeniul audiovizualului trebuie să ia măsuri drastice în vederea stopării propagandei ruse în spațiul informațional al republicii”, a menționat Guțu.

În ceea ce privește vizitele neanunțate ale oficialilor ruși la Chișinău, dar și în stînga Nistrului, liberal-reformatorii consideră că diplomația moldovenească ar trebui să reacționeze tranșant pentru a nu admite asemenea situații pe viitor.

„Este inadmisibil ca un oficial rus care a luptat cu arma în mînă împotriva regimului constituțional al Republicii Moldova în războiul de pe Nistru, a ofensat în repetate rînduri cetățenii și conducerea statului, să-și facă apariția în cadrul unei vizite pseudo-oficiale la Chișinău. PLR consideră că orice discuție oficială cu Rogozin este lipsită de sens”, a explicat Guțu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?