X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Leancă recunoaște: În Moldova educația a fost pusă pe plan secundar (VIDEO)

21 aug. 2014,, 14:20   Politică
3130 1
Foto: noi.md
„Cadrele didactice au revenit în centrul atenției Guvernului după ani buni în care educația a fost pusă pe plan secundar în țara noastră”. Cu acest mesaj a venit astăzi în fața a sute de profesori premierul Iurie Leancă, care a participat la Conferinţa municipală a cadrelor didactice, desfășurată la Palatul Republicii, notează NOI.md.

Premierul le-a vorbit profesorilor despre necesitatea implementării reformelor și a tras un semnal de alarmă în legătură cu rezultatele proaste înregistrate la examenele de bacalaureat în ultimii ani. Șeful executivului a dat însă asigurări că Guvernul este dispus să investească în educație și i-a îndemnat pe profesori să contribuie la modernizarea sistemului.

„Timp de ani buni, educația a fost pusă pe plan secundar în țara noastră, iar reformele – atît de necesare pentru acest domeniu – întîrziau să fie promovate. Lucrurile au luat o turnură pozitivă în ultimul timp. Sporirea calității educației este cea mai sigură cale de a mișca țara înainte și de a edifica un viitor european. Noul Cod al educaţiei reprezintă o abordare modernă, avînd ca scop îmbunătățirea calității studiilor în toate instituțiile de învățămînt”, a declarat Iurie Leancă.

Totodată, premierul a anunțat că începînd cu noul an de studii salariile profesorilor vor fi majorate cu 20 la sută, iar în această lună toți pedagogii vor beneficia de prime. Acesta a dat asigurări că Guvernul a identificat deja resursele financiare necesare în acest scop.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?