Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ministerul Agriculturii se pregăteşte să realizeze ideea lui Iurie Leancă

21 aug. 2014,, 13:13   Societate
4958 0
Foto: real-delivery.ro
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare a început pregătirile pentru realizarea iniţiativei premierului Iurie Leancă, de a coace cea mai mare plăcintă cu mere din lume.

Reprezentanţi ai ministerului au comunicat agenţiei "Infotag" că miercuri a avut loc şedinţa grupului de lucru, condus de ministrul Vasile Bumacov, la care s-a decis o modificare uşoară a conceptului iniţial. Plăcinta va fi nu rotundă, ci sub formă de învîrtită cu o lungime de 50 de metri. Pentru coacerea acesteia va fi nevoie de o ţeavă corespunzătoare, avînd diametrul de peste doi metri, care va fi confecţionată la institutul de tehnică agricolă "Mecagro".

S-a hotărît ca în procesul de gătire a învîrtitei să fie antrenaţi specialişti de la combinatul de panificaţie "Franzeluţa", bucătari de la un restaurant din capitală şi reprezentanţi ai "Moldova-Fruct".

Premierul a propus, cu titlu de măsură de depăşire a embargoului rus la fructele moldoveneşti şi susţinere a producătorilor agricoli, ca pe 30 august, în piaţa din centrul Chişinăului, să aibă loc acţiunea "Plăcinta care ne uneşte". La eveniment urmează să fie preparată cea mai mare plăcintă cu mere din istoria Moldovei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?