Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CNA va elabora o „listă neagră” a funcționarilor publici

21 aug. 2014,, 12:58   Societate
3019 1
Foto: le400.fr
Funcționarii care vor pica testul de integritate sau care au fost implicați în acte de corupție nu se vor mai putea angaja în serviciul public. Prevederea se conține într-un proiect elaborat de Centrul Național Anticorupție, care va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2015, notează NOI.md.

Astfel, CNA este instituția care va deţine şi elibera caziere de integritate agenţilor publici. În acest sens, urmează a fi elaborată o bază de date cu privire la rezultatele testelor de integritate profesională şi care va conține certificatul de cazier al integrităţii profesionale. CNA își propune astfel să prevină angajarea în serviciul public a funcţionarilor implicați în săvîrşirea actelor de corupţie.

Precizăm că începînd cu 14 august curent, CNA a dat startul testării integrității profesionale a funcționarilor publici. Potrivit legii, agentul public este obligat să evite influenţele necorespunzătoare în exercitarea atribuţiilor de serviciu, urmînd să comunice conducătorului entităţii publice despre încercările de a fi influenţat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?