X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Scandal la un liceu din capitală (VIDEO)

21 aug. 2014,, 12:33   Societate
3813 1
Foto: noi.md
Profesorii liceului „Dante Aligheri” din capitală continuă protestele față de numirea în funcție a noului director al instituției. De această dată, profesorii au manifestat în fața Palatului Republicii, unde astăzi s-a desfășurat conferința municipală a cadrelor didactice, informează NOI.md.

Manifestanții au cerut anularea rezultatelor concursului organizat în luna mai de Ministerul Educației pentru suplinirea postului de director. Potrivit protestatarilor, concursul a fost fraudat în condițiile în care candidaturile altor doi reprezentanți ai mediului academic au fost respinse de comisia de profil. Profesorii au contestat în instanța de judecată decizia de numire în funcție a noii directoare, Rodica Guțu.

„S-au comis încălcări în timpul concursului, cred că trebuie adoptat un nou regulament de desfășurare a concursului și să fie ales un alt director care să merite”, a menționat una dintre protestatare.

De cealaltă parte, reprezentanții Ministerului Educației resping acuzațiile și afirmă că numirea în funcție s-a desfășurat conform legii. La rîndul său, premierul Iurie Leancă a declarat că nu s-a documentat deocamdată pe marginea acestui caz, dar a precizat că toate problemele vor fi discutate cu ministrul Maia Sandu.

Profesorii liceului afirmă că vor continua protestele pînă cînd Rodica Guţu va fi demisă din funcție și va fi organizat un nou concurs. În caz contrar, angajații liceului amenință cu blocarea activității liceului, începînd cu 1 septembrie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?