Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CNA desfășoară în sudul ţării instruiri privind testarea integrităţii profesionale

20 aug. 2014,, 17:06   Societate
3497 6
Foto: noi.md
Funcţionari din cadrul primăriilor, consiliilor raionale şi centrelor de sănătate publică din Cahul şi Basarabeasca au participat săptămîna aceasta la instruiri privind implementarea Legii cu privire la testarea integrităţii profesionale. Lecţiile au fost solicitate de către autorităţile locale, iar ofiţerii DGT Sud a CNA s-au deplasat în teritoriu pentru a le explica agenţilor publici prevederile noii legi.

Ofiţerii CNA le-au explicat participanţilor scopul legii, îndemnînd auditoriul să se familiarizeze cu drepturile şi obligaţiile agentului public ce cade sub incidenţa legii. De asemenea, participanţii au fost informaţi asupra comportamentului lor în cazul în care sînt atraşi în acţiuni de corupere şi cum trebuie să semnaleze/denunţe un act de corupţie. Totodată, funcţionarilor li s-au adus la cunoştinţă sancţiunile aplicate de către angajator în cazul picării testului de integritate, una dintre cele mai dure pedepse fiind eliberarea din serviciu.

Amintim că Centrul Naţional Anticorupţie a început pe 14 august procesul de testare a integrităţii profesionale a agenţilor publici.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?