X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Limonov: În Statele Unite în orice moment poate izbucni un război rasial

21 aug. 2014,, 01:05   Externe
6122 7
Foto: rusnovosti.ru
În Statele Unite, în orice moment, poate izbucni un război rasial, a declarat pentru postul de radio RSN scriitorul Eduard Limonov. "Ciocnirile din Ferguson demonstrează că problema rasială nu a fost rezolvată în Statele Unite. Acolo locuiesc în cea mai mare parte persoane de culoare, acolo sînt doar trei polițiști albi. Ne uităm la ei și ne dăm seama că războiul rasial poate izbucni oricînd în America", - a spus el.

Limonov și-a exprimat speranța că problemele interne vor distrage atenția Washingtonului de la rolul de polițist mondial. "Ei (Statele Unite ale Americii) sînt peste tot, la primul semnal apar cu rachetele. Ei sînt responsabili pentru sute de intervenții. Unele țări din America Latină le-au invadat de cinci - șase ori. Și apoi dau lecții de democrație întregii lumi", - a spus scriitorul.

Pe 9 august un polițist din Ferguson cu șase focuri de armă a ucis un tînăr de culoare, neînarmat, suspectat de jefuirea magazinului. După acest incident, locuitorii orașului au inițiat proteste, care s-au transformat în revolte. În Ferguson a intrat Garda Națională, iar guvernatorul a introdus în oraș starea excepțională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?