X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Vulcanul Bardarbunga, un pericol pentru aviația europeană

21 aug. 2014,, 00:43   Externe
4870 6
Foto: incomemagazine.ro
Industria aviatică din Europa a fost avertizată in legatura cu posibile perturbări ale traficului aerian cauzate de activităţii înregistrate la cel mai mare sistem vulcanic din Islanda, Bardarbunga, situat în sud-vestul ţării.

In ultimele trei zile, importante mişcări seismice au fost înregistrate la vulcanul Bardarbunga, dar, cel putin pentru moment, nu există indicii clare care sa anunte o eventuală erupţie. Totusi, Biroul Meteorologic din Islanda a ridicat la portocaliu nivelul de risc pentru aviaţie, nivel patru pe o scară cu cinci trepte, dupa ce luni dimineaţă s-a produs cel mai puternic seism din regiune, din 1996 pînă în prezent.

"Avand in vedere ca dovezile privind mişcările magmei la mai puţin de zece kilometri adîncime indica o probabilitate crescută de erupţie vulcanică, codul pentru aviaţie la Bardarbunga a fost modificat la portocaliu", a afirmat Biroul Meteorologic.

Vulcanul Bardarbunga, cel mai mare din Islanda, este localizat sub gheţarul Vatnajokull, în sud-vestul ţării. Potrivit seismologului Martin Hensch, în cazul unei erupţii, cel mai mare risc ar fi valurile de inundaţii provocate de izbucnirea lavei sub gheţar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?