Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Leancă ar putea sesiza Procuratura Generală

20 aug. 2014,, 15:55   Societate
4410 2
Foto: noi.md
Problema modului în care se cheltuiesc banii alocați de Guvern pentru reabilitarea digurilor din bazinele acvatice a ajuns în vizorul premierului Iurie Leancă. Asta după ce locatarii satului Copăceni, Anenii Noi, s-au plîns premierului că starea digului din localitate este dezastruoasă. Subiectul a fost pus în discuție în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, informează NOI.md.

Iurie Leancă a declarat că va sesiza Procuratura Generală în cazul în care se va constata că banii alocați de Guvern în vederea reabilitării digului au fost cheltuiți în mod ilegal.

„În Copăceni vorbim de un proiect în valoare de 15 milioane de lei, o sumă enormă. Am înțeles că șapte milioane au fost deja valorificate, iar oamenii spun că nu văd unde s-au dus banii. Dacă vom constata abateri, atunci am să rog și Procuratura să intervină pentru a verifica cum s-au cheltuit banii. Trebuie să vedem dacă asta e într-adevăr o problemă de sistem”, a precizat Leancă.

Premierul a cerut directorului Agenției Apele Moldovei, Veaceslav Vlădicescu, să prezinte un raport pe marginea situației din satul Copăceni, dar și informații referitoare la starea tuturor digurilor bazinelor acvatice din țară.

O altă problemă identificată de Leancă în cadrul vizitei la Copăceni ține de activitatea carierei din localitate, care, potrivit lui, duce la deteriorarea drumurilor. Leancă a cerut ministrului Mediului, Valentina Țapiș, să monitorizeze această problemă.

„Din cauza activității carierei, drumul este într-o stare deplorabilă. Noi investim sume enorme în reabilitarea drumurilor, dar constat că deseori acolo unde se investesc bani vin camioane supradimensionate. Astfel, toate eforturile noastre devin inutile. Cine emite licențele de activitate a acestor cariere? Există avizul Ministerului Transporturilor pe acest subiect?”, a întrebat indignat Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?