Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rusia nu va invada Ucraina - expert rus

21 aug. 2014,, 00:40   Externe
6480 5
Foto: zn.ua
O invazie deschisă a Rusiei în Ucraina nu va avea loc, - a declarat într-un interviu pentru săptămînalul german Der Spiegel, expertul rus în politică externă, Fiodor Lukianov.

El a dat asigurări că, în curînd, în cadrul negocierilor, Moscova și Kievul vor găsi o soluție diplomatică și nu se va ajunge la război deschis. Referitor la negocierile de la Berlin, la care au participat miniștrii de externe ai Ucrainei, Rusiei, Franței și Germaniei, Lukianov consideră că este bine că părțile nu au făcut declarații serioase.

"Sîntem într-o situație politică catastrofală, care are cîteva soluții. Orice declarație nechibzuită ar putea periclita negocierile. Dacă negocierile, în cele din urmă, vor eșua, vom afla mai multe despre ele. Daca rezultatul va fi pozitiv, vom vedea un pachet final al soluției", - a explicat el.

În același timp, el a dat asigurări că președintele Rusiei, Vladimir Putin, la Ialta a lăsat clar să se înțeleagă faptul că armata rusă nu va merge mai departe de Crimeea.

"Președintele Putin în discursul său în Crimeea, a tras o linie clară, spunînd că nu are de gînd să continue să extindă Rusia. Acesta a fost un semnal pentru cei care cred în invazia rusă în Ucraina. Invazie nu va fi", - a spus Lukianov.

Totodată, administrația lui Petro Poroșenko se teme de invazia rusă, sub pretext "umanitar". Ziarul The Guardian a scris că Rusia ar putea merge la un acord cu Ucraina, pentru a nu lupta în mod deschis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?