Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Kremlinul a dezminţit declarația reprezentantului plenipotenţiar al preşedintelui referitor la Transnistria

20 aug. 2014,, 15:53   Externe
5257 4
Foto: lenta.ru
Serviciul de presă al Kremlinului a declarat că cele spuse de reprezentantul plenipotenţiar al preşedintelui Rusiei în Crimeea, Oleg Belavenţev, referitor la Transnistria este opinia personală a acestuia, care nu corespunde cu poziţia Moscovei, transmite "Interfax".

"Oleg Belavenţev și-a exprimat proprie opinie, care nu reflectă poziția oficială", au declarat responsabili de la Kremlin.

La 19 august reprezentantul plenipotenţiar al preşedintelui Rusiei în Crimeea, în timpul vizitei la Forumul Internațional al Tinerilor "Tavrida", a declarat că Transnistria "mai devreme sau mai tîrziu va deveni parte a Rusiei". Potrivit spuselor lui Belavenţev, Moscova înțelege și împărtășeşte situația Transnistriei, exprimîndu-şi concomitent încrederea că "în cele din urmă voi (Transnistria – nota red „Lentî. ru”) veţi fi în Rusia".

Oleg Belavenţev a fost numit reprezentant plenipotenţiar al preşedintelui Rusiei în Districtul Federal Crimeea odată cu formarea acestuia. Două zile mai tîrziu, Vladimir Putin l-a inclus pe Belavenţev în componenţa Consiliului de Securitate al Federației Ruse. Ceva mai devreme reprezentantul plenipotenţiar al preşedintelui era șef al Departamentului de Administraţie al guvernatorului regiunii Moscova și a Guvernului regional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?