Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

A început reabilitarea drumului național Chișinău-Ungheni-Sculeni (FOTO)

20 aug. 2014,, 15:57   Societate
4670 1
Foto: gov.md
Astăzi a început reabilitarea drumului național Chișinău-Ungheni-Sculeni, care în doi ani urmează să fie adus la standarde europene. Cu ocazia vizitei de lucru pe care a efectuat-o astăzi pe şantier, prim-ministrul Iurie Leancă a subliniat că obiectivul autorităţilor este transformarea drumurilor din ţară în şantiere, astfel încît acestea să fie reconstruite în totalitate, informează NOI.md.

„Lansăm în acest an mai multe proiecte de reabilitare a drumurilor din centrul, sudul şi nordul țării. Traseul R1 este important pentru economia Republicii Moldova. Compania azeră va crea circa 400 de locuri de muncă, în care muncitorii calificaţi vor primi salarii competitive. Astfel, am mai atins încă un obiectiv”, a menționat șeful cabinetului de miniștri.

Drumul Chișinău-Ungheni-Sculeni are o lungime de aproape o sută de kilometri. Licitaţia pentru reconstrucţia lui a fost cîştigată de o companie azeră şi una cehă.

Investiţia totală pentru reconstrucţia drumului este de circa 80 de milioane de euro. Șoseaua este reparată cu suportul Băncii Europene de Investiţii.

Lucrările de reabilitare a drumului național Chișinău-Ungheni-Sculeni se vor încheia în luna iulie 2016.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?