Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Liderul de la Tiraspol a declarat mobilizare militară specială pentru funcţionari

20 aug. 2014,, 15:30   Societate
5533 4
Foto: zn.ua
Angajaţi ai instituţiilor de stat din Transnistria urmează să fie mobilizaţi în forţele de menţinere a păcii ale autoproclamatei RMN. Decretul a fost semnat de liderul transnistrean Evgheni Şevciuk.

Potrivit agenţiei "Infotag", în document este explicată nevoia de "pregătire a specialiştilor din rîndurile cetăţenilor apţi pentru serviciul militar, îmbunătăţire a pregătirii de luptă a unităţilor militare ale Forţelor Armate ale RMN, îndeplinire a sarcinilor de menţinere a păcii şi majorare a contingentului militar al forţelor pacificatoare".

Decretul îi vizează pe funcţionarii "aflați în rezervă". Ei sînt recrutaţi pentru o perioadă de o lună, în conformitate cu planul de formare aprobat de ministrul Apărării.

Acesta este prima recrutare atît de amplă pentru instruire militară a oficialilor transnistreni. Anterior, apropiaţi ai fostului preşedinte Igor Smirnov plecau în teren în cel mai bun caz pentru o zi, pentru a urmări exerciţiile militare şi a trage din arme de foc.

Probabil, decretul este rezultatul recentelor afirmaţii ale lui Şevciuk despre "evidente pregătiri militare în Ucraina", precum şi pregătirea Transnistriei "pentru respingerea oricărei agresiuni militare".

Anterior KGB-ul de la Tiraspol a declarat "despre intenţiile naţionaliştilor ucraineni de a efectua provocări armate la graniţa dintre Transnistria şi Ucraina". Potrivit lui "se planificată atacarea locurilor de dislocare a unităţilor Serviciului Grăniceri al Ucrainei de pe teritoriul Transnistriei de către un grup armat în uniforme al Forţelor Armate ale RMN, iar rezultatul acestei provocări poate deveni un conflict armat între Transnistria şi Ucraina".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?