Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Copiii din tabăra „Dostluc” din Ceadîr-Lunga au fost evacuaţi

20 aug. 2014,, 14:49   Societate
3271 0
Foto: gagauzinfo.md
Copiii din tabăra „Dostluc” din Ceadîr-Lunga au fost evacuați ieri de urgenţă din cauza unui incendiu puternic izbucnit într-o pădure din apropiere, relatează NOI.md cu referire la portalul Gagauzinfo.md.

Pe 19 august, ziua, în gospodăria silvică din Ceadîr-Lunga au apărut circa 10 focare de incendiu. Din cauza vîntului puternic, flăcările s-au răspîndit cu repeziciune prin iarba uscată în direcţia oraşului, ameninţînd cimitirul, tabăra pentru copii „Dostluc”, clădirea administrativă a gospodăriei silvice şi sectorul locativ al oraşului.

Pompierii sosiţi la faţa locului au fost nevoiţi să stingă focul pe o suprafaţă de 50 de hectare. Mai mult, ei au stins flăcările cu ajutorul crengilor, deoarece autospecialele nu au putut pătrunde printre copaci.

Incendiul a fost stins spre miezul nopţii. Cauza izbucnirii flăcărilor, deocamdată, nu se cunoaşte. Structurile de profil urmează să stabilească acest fapt şi să estimeze pagubele în urma arderii fîşiilor forestiere, precum şi să avertizeze populaţia despre pericolul pe care îl implică aprinderea rugurilor în pădure şi jocul cu focul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?