Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Chişinăul a rămas fără mesteceni şi conifere

20 aug. 2014,, 13:10   Societate
7798 5
Foto: noi.md
Temperaturile înalte din ultimii ani s-au dovedit a fi fatale pentru mestecenii şi brazii din capitală. Potrivit preşedintelui Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi, Eliferii Haruţa, în ultimii ani s-au uscat aproape toţi mestecenii şi 50% din conifere.

„Plantele au suferit foarte mult, deoarece în ultimii ani verile au fost anormal de calde, iar pe parcursul anului au căzui puţine ploi de lungă durată. Totodată, și calitatea şi cantitatea ploilor căzute în ultimii ani au impact nociv asupra plantelor. Clima noastră a devenit nepotrivită pentru aceşti copaci – ei au slăbit, nu au suportat căldura şi au pierit. S-au uscat complet mestecenii de pe strada Studenţilor, Calea Orheiului şi din parcurile din oraş. Acum are loc inventarierea plantaţiilor verzi, după care va fi clar cîţi copaci vor trebui plantaţi în toamna aceasta”, a explicat pentru NOI.md Eliferii Haruţa.

Potrivit lui, în locul copacilor uscaţi, în capitală sînt sădiţi arţari, care se simt foarte bine. Ei se prind în proporţie de 99%.

Haruţa a comunicat că copacii uscaţi sînt scoşi şi folosiţi ca lemne de foc. „Copacii doborîţi la pămînt în urma ploilor sînt folosiţi la confecţionarea băncilor”, a mai spus Haruţa

La balanţa Asociaţiei se află circa 3,5 hectare de plantaţii verzi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?