X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Chirilă: Există riscul de a ne întoarce la etapa din 2009 (VIDEO)

20 aug. 2014,, 12:48   Politică
3419 0
Foto: noi.md
Directorul Asociaţiei pentru Politică Externă, Victor Chirilă, afirmă că Republica Moldova este supusă în prezent unor riscuri atît interne, cît și externe, generate de criza geopolitică din regiune. În acest sens, Chirilă atenționează că alegerile parlamentare din noiembrie vor avea un rol decisiv în evoluția evenimentelor, informează NOI.md.

Potrivit expertului, pe fondul presiunilor crescînde din partea Federației Ruse, dar și a crizei din Ucrainei, izbucnirea unor conflicte interne este o problemă de timp.

„Există şanse reale că Moldova ar putea să se întoarcă la etapa din 2009.

Presiunile Federaţiei Ruse cresc pe zi ce trece, presiunile geopolitice, de asemenea, se vor intensifica. Nu cred că Rogozin va veni de data aceasta la Chișinău cu mesaje liniştitoare. Există şanse reale ca criza ucraineană să se permanentizeze, iar acest lucru va avea consecințe grave pentru Moldova. Parcursul european, relaţiile interetnice ar putea să se agraveze”, a explicat Chirilă.

În context, directorul Asociației pentru Politică Externă a menționat că principalele îngrijorări le ridică evoluția dialogului dintre Chişinău şi Comrat, dar și a celui dintre Bălţi şi Chişinău.

„Partidele trebuie să evite izbucnirea oricăror procese centripete, în interiorul lor. Dacă acest lucru se va întîmpla, atunci vor avea de suferit toate partidele de guvernare, iar şansele de a accede în Parlament, deținînd majoritatea, ar putea fi periclitate”, a adăugat Chirilă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?