Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ministerul Educaţiei va repara, cu susţinerea financiară a Băncii Mondiale, şcolile moldoveneşti

20 aug. 2014,, 12:19   Societate
3354 0
Foto: radiocluj.ro
Ministerul Educaţiei, cu suportul financiar al Băncii Mondiale, va repara şcolile moldoveneşti. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Educaţiei, directorul executiv al proiectului "Reforma educaţiei în Moldova", Natalia Gavriliţă, în buletinul de ştiri al autorităţii, notează agenţia "Infotag".

Ea a amintit că "proiectul, cu un buget de $40 milioane, este realizat de Ministerul Educaţiei şi Banca Mondială".

Potrivit ei, "$38,5 milioane sînt acordate sub formă de suport direct bugetului de stat, iar $1,5 milioane – sub formă de susţinere tehnică".

Specialista a menţionat că fondurile vor fi alocate doar după atingerea unor indicatori de performanţă în cadrul reformelor convenite.

"Una dintre condiţii este de a dota 90 de şcoli pînă în 2018 conform standardelor «şcolilor prietenoase copilului». În prima etapă au fost selectate 17 şcoli din 13 raioane ale Republicii Moldova, care au reuşit cel mai bine să repartizeze bugetul, să rezolve problema transportării elevilor şi să îndeplinească celelalte condiţii", a spus Gavriliţă.

Potrivit ei, "deocamdată nu se cunoaşte sumă care va fi alocată fiecărei şcoli pentru reparaţii, deoarece totul depinde de dimensiunile instituţiei, complexitatea muncii şi o serie de alţi factori care vor fi identificaţi ca urmare a evaluării instituţiei".

"Procesul de realizare a lucrărilor de reparaţie va fi supravegheat de reprezentanţii Băncii Mondiale, însă vor putea participa şi părinţii, care vor evalua munca şi vor aprecia rezultatele", a spus Gavriliţă, adăugînd că "proiectul de desfăşurare a lucrărilor de reparaţie va fi elaborat pînă la sfîrşitul anului 2014, iar lucrările ca atare vor începe în 2015".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?