X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ministerul Transporturilor a acordat fermierilor posibilitatea de a transporta cereale pe Prut

20 aug. 2014,, 09:38   Economie
4582 0
Foto: facebook.com/Vasile Botnari
Producătorii agricoli din Moldova au obţinut posibilitatea de a exporta cereale pe rîul Prut.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, cu acest scop, în satul Cîşliţa-Prut din raionul Cahul a fost instalat utilaj special pentru încărcarea barjelor direct din camioane.

Miercuri au fost încărcate şi au plecat în josul rîului Prut două barje încărcate cu 700 de tone în direcţia Reni din Ucraina şi Constanţa (România), de acolo cerealele vor fi transbordate pe vase maritime.

"Aceasta este o alternativă mai ieftină pentru agricultori, care în anii anteriori s-au confruntat cu un deficit de vagoane marfare şi vehicule pentru exportul cerealelor", a declarat la ceremonia de încărcare ministrul Vasile Botnari.

Potrivit lui, începerea exportului de cereale pe Prut se datorează dorinţelor fermierilor, care nu au avut un număr suficient de vehicule şi căi, în special feroviar şi rutier.

Mai puţin de 20 km în avalul Prutului este amplasat Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti, cu un terminal modern şi spaţios pentru cereale, prin al cărui intermediu deja de mai mulţi ani are loc transbordarea cerealelor. În 2013 portul a asigurat transbordarea a 420,5 mii de tone de mărfuri. 59% dintre acestea au revenit exportului de cereale, seminţe de floarea soarelui şi ulei de floarea soarelui.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?