X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Iațeniuk a numit prețul restabilirii Donbasului

20 aug. 2014,, 01:54   Externe
6254 19
Foto: regnum.ru
"Pentru restabilirea Donbasului Ucraina ar avea nevoie de 8 miliarde de dolari și nu de grivne", - a declarat prim-ministrul Ucrainei Arseni Iațeniuk la 19 august, în timpul unei vizite de lucru în regiunea Cerkasî, transmite REGNUM.

Totodată Iațeniuk l-a acuzat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, de distrugerea infrastructurii Donbasului. "Dacă anterior ne gîndeam că avem nevoie de 8 miliarde de grivne, s-ar putea întîmpla să avem nevoie de de 8 miliarde de dolari. Putin ucide în mod deliberat economia Donbasului, astfel încît să nu mai poată fi restabilită. Avem acolo un dezastru complet. Ei inundează minele. Omoară oamenii și omoară economia", - a declarat Iațeniuk.

Iațeniuk, de asemenea, a spus că agricultorii ucraineni din cauza situației din Donbas au pierdut 15% din recolta - " acestea-s miliarde de dolari". "Situația este foarte complicată în Ucraina. Nici măcar nu am cuvinte simple pentru a o descrie. Să spui că e dificilă, e ca și cum nu ai spune nimic", - a declarat prim-ministrul ucrainean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?