Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Papa Francisc ar putea renunţa la pontificat

20 aug. 2014,, 01:47   Externe
6751 0
Foto: jurnalul.ro
În avionul care îl aducea, luni, din Coreea, Papa Francisc a discutat cu 72 de jurnalişti de 11 naţionalităţi, care l-au însoţit în timpul primei sale călătorii în Asia. Întrebările esenţiale s-au referit la principiul unei intervenţii în Irak, însă acest dialog a constituit, de asemenea, o ocazie pentru Papa de a admite, pentru a treia oară de la alegerea lui, în urmă cu un an şi jumătate, că va renunţa la funcţia sa dacă va simţi că nu mai are forţă să o exercite, relatează, marţi, cotidianul francez Le Figaro.

"Voi face acelaşi lucru", a spus Papa Francisc, referindu-se la Benedict al XVI-lea. În acest sens, actualul Suveran Pontif preconizează, la 77 ani, un pontificat al său mai degrabă scurt: "Totul va dura doar doi sau trei ani".

În ceea ce priveşte renunţarea la pontificat, aceasta capătă tot mai mult contur în mintea sa. Evocînd decizia "nobilă, umilă şi curajoasă" a predecesorului său, Papa Francisc şi-a exprimat susţinerea pentru ea, chiar dacă "aceasta nu place teologilor", dar care vor trebui să accepte existenţa de "papi emeriţi", la fel cum s-au obişnuit cu "episcopi emeriţi", care în urmă cu 70 de ani erau "excepţii".

"Chiar dacă sănătatea este bună, de la o anumită vîrstă se diminuează capacitatea de a conduce bine, deoarece corpul oboseşte", a constatat Papa Francisc. Prin urmare, Benedict al XVI-lea "a deschis o cale care este instituţională şi care nu este excepţională".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?