X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Lavrov a explicat de ce Rusia concentrează trupe la granița cu Ucraina

20 aug. 2014,, 00:55   Externe
9811 12
Foto: zn.ua
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a explicat de ce Rusia concentrează trupe militare în apropiere de granița cu Ucraina. Acest lucru se datorează acțiunilor militare în Donbas și este dictat de interesele de securitate, a declarat diplomatul rus după o întîlnire a miniștrilor de externe a Germaniei, Rusiei, Ucrainei și Franței.

"Vă reamintesc încă o dată: de cealaltă parte a frontierei este un adevărat război. Se folosește artileria, aviația, lansatoarele de rachete, iar potrivit unor informații și rachete balistice, care au fost lansate asupra Luganskului. Și toate acestea la doar cîțiva kilometri de granițele noastre. Aici prudența nu poate fi excesivă și trebuie să fim vigilenți. În orice caz, pe teritoriul nostru, avem dreptul de a lua decizii care credem ca sînt necesare pentru a asigura securitatea noastră", - a declarat Serghei Lavrov.

Lavrov a mai spus că Kievul nu controlează numeroasele unități militare create pe banii oligarhilor și implicate în operațiunile militare în Ucraina: "Guvernul de la Kiev nu are nici un control asupra numeroaselor grupări armate, în special,"Sectorul de Dreapta", care, potrivit estimărilor noastre reprezintă nucleul Gărzii Naționale. Guvernul de la Kiev nu controlează nici batalioanele, care au fost create de oligarhi".

Diplomatul rus a apreciat aceasta drept o problemă serioasă și a îndemnat partenerii occidentali să dezarmeze formațiunile care nu sînt controlate de autoritățile de la Kiev.

"Colaborăm, de asemenea, cu colegii noștri occidentali, în primul rînd în Europa și Statele Unite, care pot influența cu adevărat acele formațiuni militare care nu se supun autorităților centrale de la Kiev. Știm că Occidentul are o asemenea influență", - a spus Serghei Lavrov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?