X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ucraina: Orașul Lugansk a fost atacat cu rachete balistice

17 aug. 2014,, 02:57   Externe
8944 3
Foto: odigitria.by
În Lugansk continuă lupte aprige. Militarii ucraineni încearcă să încercuiască orașul. Potrivit rebelilor, forțele de ordine au lansat asupra orașului rachete balistice "Tocika-U". Un fragment al acesteia a fost găsit într-o zonă a orașului, în apropierea terenului de antrenament a Ministerului pentru situații excepționale.

- Astăzi am găsit un fragment al rachetei balistice "Tocika-U", care a explodat. Dacă un asemenea proiectil ar fi lovit o clădire de cinci etaje, din ea nu ar rămînea nimic, nici măcar fundația, - a povestit un rebel.

La 29 iulie CNN a anunțat că militarii ucraineni au lansat o rachetă balistică asupra rebelilor. Un expert militar a declarat aceasta, referindu-se la sursele în cercurile guvernamentale.

Potrivit lui, în ultimele două zile autoritățile de la Kiev au lansat mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acțiune asupra Donbasului. Locul de unde s-a efectuat lansarea, precum și țintele nu sînt specificate.

Mai tîrziu, experții au spus că este posibil să fie rachetele balistice "Tocika-U", dezvoltate în URSS în anii '70. În anul 2013 Ucraina avea 90 de astfel de rachete: 78 în stare de conservare, iar 12 au fost pregătite de luptă și se află în brigada de rachete în orașul Hmelnițki.

Traiectoria zborului este calculată cu ajutorul hărților digitale. Complexul este utilizat pentru distrugerea obiectelor tactic importante, cum ar fi neutralizarea punctului de control inamic, sau a unui depozit. Kievul poate folosi împotriva rebelilor rachete cu diferite tipuri de focoase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?