X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Oportunităţi noi pentru producătorii de căpşune

17 aug. 2014,, 11:00   Economie
4544 0
Foto: mhealth.ru
Producătorii autohtoni de căpşune vor avea posibilitatea să familiarizeze cu tehnologiile avansate și infrastructura de producere a căpșunelor în sere, din Marea Britanie. O vizită de lucru în acest sens va fi organizată în luna septembrie de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională, în cadrul Proiectului Competitivităţii Agricole (ACED) , notează NOI.md.

Pentru participarea la vizita de studiu, producătorii interesaţi pot depune o cerere la instituţie. Potrivit iniţiatorilor, scopul vizitei este de a susține companiile cu potențial de dezvoltare în procesul de sporire a nivelului de competitivitate a căpșunelor pe piața locală și externă. Agricultorii vor avea ocazia să studieze tehnologiile avansate de producere cum ar fi - determinarea și alegerea răsadului, îngrijirea solului și utilizarea fertilizanților în producerea căpșunelor, sistemul complex de combatere a dăunătorilor, metodele de irigare, fertilizare și gestionare eficientă a irigării, tehnici eficiente de recoltare și post-recoltare.

ACED își va asuma doar cheltuielile legate de logistică și conținutul vizitei, fiind responsabil și de soluționarea tuturor problemelor organizatorice. Pentru înscrierea în program, fermierii trebuie să expedieze la sediul instituţiei cererile de participare pînă pe 18 august.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?