X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Campania „Fructele noastre sînt cele mai gustoase” a demarat în raionul Anenii Noi

17 aug. 2014,, 08:00   Societate
4295 0
Foto: gov.md
Iarmarocul „Fructele noastre sînt cele mai gustoase” s-a deschis ieri în satul Puhăceni, raionul Anenii Noi. Acesta este primul eveniment din cadrul campaniei de solidarizare cu producătorii autohtoni de fructe și legume, inițiată de Guvern, transmite NOI.md.

Anterior Executivul a anunțat că a elaborat un set de măsuri pentru sprijinirea producătorilor agricoli din Republica Moldova, ca urmare a embargoului impus de Rusia. Ptintre acestea se numără şi acţiunea „Un măr pentru fiecare pasager”. Astfel, de luni compania „AIR Moldova” va oferi clienţilor săi fructe achiziționate de la producătorii autohtoni. Acelaşi acțiune va fi desfășurată și în trenurile „Căii Ferate din Moldova”. În instituțiile preșcolare, în școli și unitățile militare copiii și militarii vor primi mere în fiecare zi. În acest sens guvernul a alocat 20 de milioane de lei.

Totodată, Executivul a decis să aloce 143 de milioane de lei pentru compensarea parțială a pierderilor suportate de fermieri în urma embargoului rusesc.

Cabinetul de miniștri își mai propune să pregătească o plăcintă cu mere, demnă de Cartea Recordurilor Guiness. Aceasta va fi expusă pe 30 august, în Chișinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?