X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La întreprinderea „Orhei-Vit” fost lansată o nouă linie de producere a sucurilor concentrate (FOTO)

13 aug. 2014,, 14:52   Economie
13023 0
Foto: gov.md
La întreprinderea „Orhei-Vit” a fost lansată o nouă linie de producere a sucurilor concentrate din mere, vișine și struguri, relatează NOI.md. La ceremonia de deschidere au participat prim-ministrul Iurie Leancă, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, reprezentanţi ai băncilor comerciale, Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Programului de finanțare a energeticii durabile MoSEFF, Uniunii Republicane a Asociațiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Asociației „Moldova Fruct”, gospodăriilor ţărăneşti mari.

Iurie Leancă a menționat că deschiderea noii linii de producere a sucurilor la întreprinderea „Orhei-Vit”, care a coincis cu sancțiunile la importul de fructe moldovenești pe piața rusească, va contribui la depășirea dificultăților cu care se confruntă fermierii. „Această investiție, în contextul actul, va contribui la depășirea crizei. Este o expresie a încrederii în politicile Guvernului în ultimii patru ani și a potențialului țării noastre”, a declarat șeful executivului. Prim-ministrul le-a urat succes angajaților și a menționat că autoritățile vor oferi sprijin producătorilor autohtoni în cucerirea noilor piețe de desfacere.

Potrivit președintelui Consiliului SA „Orhei-Vit”, Alexandr Bilinkis, noua linie de producere este modernă și unică în Republica Moldova. Tehnica a fost procurată de la compania elvețiană „Bucher-Unipektin”, lider mondial în producerea utilajelor industriale. Linia are o capacitate de producție de 500 de tone de fructe pe zi și funcționează inclusiv pe bază de biomasă – ceea ce rămîne din fructele procesate. Volumul total al investițiilor companiei „Orhei-Vit" în anul 2014 s-a ridicat la 5 milioane de euro.

Acest proiect ambițios reprezintă unul dintre elementele politicii investiționale ale companiei „Orhei-Vit”: modernizarea sectorului de producere și punerea în funcțiune a noilor linii industriale pentru a produce noi tipuri de produse de înaltă calitate. Cea mai mare parte dintre produsele semifabricate sînt exportate în țările Uniunii Europene, în special în Germania, Austria și Polonia. Linia recent instalată a permis crearea noilor locuri de muncă și va contribui la majorarea volumului de prelucrare a fructelor în zona centrală a Republicii Moldova, va diminua potenţialele riscuri de pierdere a recoltei de către fermieri. Potrivit lui Bilinkis, creșterea valorii adăugate în procesul de prelucrare a materiei prime agricole va contribui la creșterea defalcărilor în bugetul local și cel de stat.

Proiectul privind instalarea acestei linii moderne a fost implementat în colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Linia de Finanțare pentru Eficiența Energetică în Moldova (MoSEFF), precum și furnizorii de utilaje, compania elvețiană „Bucher Unipektin”.

SA „Orhei-Vit” este lider în industria sucurilor și a produselor alimentare pentru copii din Republica Moldova. Compania dispune de două fabrici moderne în orașele Orhei și Căușeni, de o întreprindere agricolă proprie, precum și de o companie de distribuţie a produselor finite. Compania își comercializează produsele sub cele mai notorii branduri din segmentele corespunzătoare de pe piața Republicii Moldova: „Naturalis”, „Vita”, „Vita Premium”, „Gustos”, „Vita Baby” și altele. Geografia vînzărilor constituie peste 25 de țări. Capacitățile de producere sînt înzestrate cu echipamente moderne şi tehnologii de ultimă generaţie şi de înaltă performanţa TETRA-PAK, Bucher, Unipectin, EBL, FBR-ELPO etc.
1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?