X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Nantoi: Vizita lui Rogozin este lipsă de respect fața de Moldova

11 aug. 2014,, 15:30   Politică
6626 31
Foto: interakt.md
„Rogozin are dreptul la comportament provocator, însă o asemenea manieră pentru vicepremierul unei puteri ca Rusia deja este o politică de stat, deloc prietenoasă față de o țară mică ca Moldova”, a declarat pentru NOI.md directorul pentru programe din cadrul Institutului Politici Publice, Oazu Nantoi.

Copreședintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat într-un interviu acordat publicației „Izvestia” că intenționează să vină la Tiraspol pentru participarea la festivitățile consacrate încheierii operațiunii Iași-Chișinău și împlinirea celor 70 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

„Această vizită a oaspetelui nepoftit reprezintă un element de continuare a politicii neprietenoase a Rusiei față de o țară mică, dar suverană, cum este Moldova. Un exemplu în acest sens este însăși desemnarea lui Rogozin, în anul 2012, în calitate de reprezentant special al președintelui Rusiei pentru Transnistria. Este la fel, dacă Obama și-ar fi desemnat un reprezentant pentru regiunea Kaliningrad”, consideră analistul.

„Conducerea Moldovei încearcă să edifice relații normale de prietenie cu Rusia, însă Moscova nu ne poate ierta refuzul de a fi vasalul unei puteri mari și se comportă respectiv, lezînd în totalitate suveranitatea noastră. Vizita lui Dmitri Rogozin face parte din aceeași politică”, a precizat Nantoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?