Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Serviciile sanitare din Moldova şi Rusia vor colabora mai activ în domeniul certificării electronice

11 aug. 2014,, 08:00   Economie
3046 1
Фото: noi.md
Moldova şi Rusia vor intensifica colaborarea în domeniul certificării electronice a mărfurilor supravegheate, după ce reprezentanţii conducerii autorităţii Rosselhoznadzor şi a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor din Republica Moldova au ajuns la o înţelegere în acest sens, în timpul unor negocieri purtate joi, în regim de videoconferinţă.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul autorităţii sanitare ruse, o atenţie specială a fost acordată "discuţiilor asupra problemelor de colaborare moldo-rusă în domeniul aplicării practice a sistemelor informaţionale electronice în domeniul medicinii veterinare".

Partea rusă a prezentat un complex de sisteme informaţionale ale Rosselhoznadzor-ului, inclusiv programul "Vetis", elaborat pentru automatizarea proceselor în domeniul supravegherii veterinare de stat. Acesta consolidează în timp real informaţiile privind abaterile de la regulamente şi depistările de produse periculoase şi necalitative, inclusiv cele importate pe teritoriul Rusiei.

Părţile au convenit să facă un schimb de date de contact ale experţilor tehnici, care urmează să continue activitatea de aplicare practică a mijloacelor electronice de certificare a mărfurilor supuse controlului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?