Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Autorităţile din Transnistria ar putea renunţa la susţinerea întreprinderilor industriale

7 aug. 2014,, 13:00   Societate
3139 1
Foto: novostipmr.com
Întreprinderile transnistrene ar putea fi lipsite de sprijinul din partea autorităţilor locale în condiţiile situaţiei social-economice dificile din regiune. "Perspectivele de continuare a acordării sprijinului de stat întreprinderilor" au făcut subiectul unor discuţii purtate miercuri la o întrevedere a preşedintei guvernului autoproclamatei RMN, Tatiana Turanskaia, cu reprezentanţi ai blocului economic.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul guvernului tiraspolean, Turanskaia a spus că din ianuarie 2015 se prognozează riscuri noi, legate de semnarea de către Moldova şi Ucraina a Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană. "Aceasta înseamnă că regulile de comerţ cu partenerii noştri economici se schimbă pentru noi", a subliniat responsabila.

Ministrul Dezvoltării Economice, Vladimir Artiomenco, a prezentat o analiză a eficienţei acordării "sprijinului de stat întreprinderilor, dar şi perspectivele de continuare a acestor acorduri".

În timpul discuţiilor pe marginea documentului, Turanskaia a menţionat că la adoptarea deciziilor de susţinere va fi luată în calcul, în primul rînd, sarcina primordială a Guvernului: asigurarea finanţării la toate articolele protejate social: achitarea pensiilor, a salariilor, achiziţiile de medicamente.

"Guvernul, la rîndul său, îşi propune sarcinile de elaborare, în regim operativ, a unor măsuri de stabilizare a situaţiei curente. Deciziile economice aprobate sînt dictate de necesitatea menţinerii ratelor stabile atinse ale inflaţiei, preţurilor. Sarcina noastră este să căutăm metode de rezolvare optime în vederea stabilizării situaţiei social-economice şi dezvoltării ulterioare", a declarat ea.

Autorităţile tiraspolene acordă sprijin mai multor întreprinderi locale mari, prin acordare de facilităţi, în special, reducerea impozitelor, micşorarea plăţilor pentru agenţii energetici cu scopul păstrării locurilor de muncă, a plăţilor salariale şi al asigurării garanţiilor sociale. Conform spuselor liderului transnistrean, Evgheni Şevciuk, în anii 2011-2013 "asistenţa acordată de stat pentru agenţii energetici prin dotaţii a constituit $867 milioane.".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?