Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Misiunea OSCE în Moldova are un nou șef

1 aug. 2014,, 17:33   Societate
3386 0
Foto: newsmoldova.md
Astăzi și-a început mandatul noul șef al Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan.

„Numirea în această funcție este o onoare pentru mine și sînt bucuros să activez în cadrul Misiunii OSCE în Moldova. În pofida ultimelor evenimente alarmante din regiune și provocărilor care sînt în fața noastră, sînt convins că putem continua activitatea privind reglementarea diferendului transnistrean cu toți participanții negocierilor în formatul „5+2”. Misiunea OSCE în Moldova va continua să depună eforturi pentru a contribui la promovarea democrației, bunăstarea și stabilitatea pe ambele maluri ale Nistrului, în conformitate cu mandatul nostru aprobat de cele 57 de state membre”, a declarat Scanlan.

La mijlocul lunii septembrie șeful Misiunii OSCE va participa la runda ordinară a negocierilor în formatul „5+2”.

Anterior, Michael Scanlan a lucrat în calitate de însărcinat cu afaceri la Ambasada SUA în Belarus, precum și în misiunile diplomatice din Ucraina, Rusia și țările balcanice. Oficialul este familiarizat cu situația din Moldova, deoarece în perioada 2002-2004 a activat în Departamentul de Stat al SUA în calitate de consilier special pentru Ucraina, Moldova și Belarus.

Michael Scanlan a înlocuit-o în funcția de șef al Misiunii OSCE în Moldova pe Jennifer Brush, care a condus Misiunea din aprilie 2012.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?