Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Delegația Moldovei s-a întors de la Moscova fără rezultate pozitive

1 aug. 2014,, 16:50   Societate
4650 7
Foto: miepo.md
Delegația Republicii Moldova, condusă de ministrul Economiei, Adrian Candu, s-a întors de la negocierile cu Moscova referitoare la ridicarea embargoului rus la produsele moldovenești, fără rezultate pozitive. Informația a fost comunicată de către ministrul Economiei, Andrian Candu, în cadrul unui interviu pentru Canal 3, care a menționat că partea rusă nu are nicio dorință de a căuta soluții de compromis.

"Nu am obţinut rezultate concrete. Am vorbit cu colegii, se simte reticența din partea autorităților ruse. Vom continua dialogul, mă voi întîlni cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, vom trage concluziile adecvate și vom evalua situația", a comunicat el.

Reamintim că în urmă cu cîteva zile, delegația Republicii Moldova a plecat la Moscova pentru a continua negocierile cu privire la reluarea exporturilor la fructe și conserve din fructe și legume, dar și de carne din Republica Moldova.

În același timp, prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev, a semnat ieri un decret care impune taxe de import pentru mărfurile din Republica Moldova. Taxele vor fi aplicate produselor din carne, fructelor şi legumelor, cerealelor, zahărului, berii, vinului, mobilei. Lista conține în total 19 poziţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?